Jag heter Jenny Jägerfeld och förutom att arbeta som psykolog ägnar jag mig även åt att skriva. Den 7 oktober 2013 kommer min nya roman Jag är ju så jävla easy goingGilla Böcker. Romanen handlar om den smarta, verbala, men inte helt socialt anpassade Joanna. Läs mer om boken här! Jag har skrivit ytterligare två romaner, Hål i huvudet som kom 2006 och Här ligger jag och blöder som kom 2010 , vilken vann Augustpriset 2010 i kategorin barn- och ungdomslitteratur. Boken blev även nominerad till Slangbellan och vann Stora läsarpriset i kategorin ungdom. Jag har även bidragit med noveller till två novellsamlingar, Avståndet mellan (X-publishing) och den erotiska novellsamligen Het (Gilla Böcker).

Jag har arbetat som skrivarkurslärare och lektörsläser både skönlitterära manus och facklitteratur (inom området psykologi), både för förlag och privatpersoner, samt fackgranskar manus till böcker om psykologi. Jag arbetar också som frilansskribent och skriver och har skrivit krönikor för Modern Psykologi, SpråktidningenNorrköpings Tidningar och Reumatikervärlden. Jag har även skrivit reportage och artiklar för en rad tidningar, t ex Modern Psykologi och Bang och har också jobbat med lärarintroduktioner till  bokserien Alla tiders klassiker.

Jag föreläser ofta på skolor, bibliotek och företag om skrivande och mina böcker och håller även i workshops kring skrivande. Tillsammans med Jonas Mosskin driver jag samtalsserien Psykologer läser böcker på Kulturhuset i Stockholm, där vi analyserar böcker ur ett psykologiskt perspektiv. Vi har även startat ett nytt koncept som heter Psykologer går på teater, vilket hade världspremiär på Malmöfestivalen den 18 augusti 2013.

Eftersom skrivande, psykologi och läsande – av både skön- och psykologisk fack litteratur – tillhör mina största intressen är jag mycket glad att få kombinera dessa i mitt yrkesliv!