Lektörsläsningar

Under åren 2006-2007 arbetade jag som skrivarlärare på Folkuniversitetet och sedan 2007 har jag på frilansbasis arbetat som lektör för bokförlag. Att arbeta som lektör innebär att man bedömer manus för att se om de håller för utgivning. Jag har jobbat såväl med skönlitterära manus som fackmanus samt fackgranskat manus inom området psykologi.

Jag erbjuder privat textgenomläsning för personer som vill ha synpunkter på sina skönlitterära texter. Jag gör en noggrann läsning och analys för att därefter ge förslag på hur du kan förbättra ditt skrivande med avseende på karaktärs- och miljöbeskrivningar, konfliktgestaltning, dialog, struktur med mera. Synpunkterna kan fås via brev, mail eller personligen. För den som vill ger jag både skriftlig feedback samt ses för ett samtal om hur du kan jobba vidare med ditt manus. Man kan även beställa t ex tre, fem eller tio coachande samtal (en timme vardera) under själva skrivprocessen.

Priset är beroende av textens omfång. Kontakta mig för prisuppgift.

 

Föredrag

Jag föreläser ofta både om skrivande och om psykologi. Jag föreläser för barn och tonåringar (ofta på skolor) såväl som för vuxna.

När jag talar om skrivande brukar jag berätta om hur det kom sig att jag – som var så oerhört rastlös – ändå blev författare, om mina böcker, om hur man bygger upp en historia och om hur man får det att kännas ut från boksidorna ända in i läsarens hjärta! Om du vill höra hur det kan låta kan du lyssna på mitt sommarprogram här! Stora delar av det handlar nämligen om hur det värsta som hänt mig (en sjukdom) ledde fram till en av de bästa saker som hänt mig, nämligen att jag åter tog upp skrivandet.

När jag föreläser om psykologi har jag talat om ämnen som:

Priset beror på om jag redan har en färdig föreläsning i ämnet, hur länge det är tänkt att jag ska tala och vem det är som frågar. Kontakta mig för prisuppgift.